Bål skaber hyggelige og mindeværdige øjeblikke.
Bål - hygge med familien omkring ilden.
Cortenstål bålfade er blevet utroligt populære i de seneste år på grund af deres robuste og rustikke udseende. cortenstål er et materiale, der bliver smukt med alderen og er kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vejr og vind.
Det er vigtigt at huske på, at bålfade skal bruges med forsigtighed og respekt for naturen. Vi vil i denne blog beskrive lidt omkring reglerne omkring bål i naturen, bålstedsaktiviteter og hvorfor man bør have et bålfad i sin have.
Et cortenstål bålfad er en fantastisk tilføjelse til enhver udendørs indretning og skaber en hyggelig og varm atmosfære. Det er perfekt til en aften med venner og familie, eller til at nyde en stille aften alene.
Når du vælger et cortenstål bålfad, skal du overveje størrelsen på bålfadet. Hvor mange mennesker vil du typisk have samlet omkring bålfadet? Hvis du har en stor familie eller ofte underholder gæster, er det en god idé at vælge et større bålfad.
Du skal også tage højde for sikkerheden, når du bruger et bålfad. Sørg for at placere det på et jævnt og brandbestandigt underlag og hold altid brandbare materialer væk fra bålfadet. Det er også en god idé at have en slukkepose eller brandtæppe i nærheden.
Et bålfad er ikke kun en praktisk og funktionel tilføjelse til din udendørs indretning, men det kan også være en smuk kunstværk i sig selv. Der findes mange forskellige designs og stilarter af bålfade, så det er let at finde et, der passer til din personlige smag og stil.
Så hvis du ønsker at tilføje en hyggelig og rustik atmosfære til din udendørs indretning, så er et cortenstål bålfad det perfekte valg.
🔥 Børn og sikkerhed ved bål 🔥
👇 Børn og sikkerhed ved bål 👇
Bålfremstilling i haven
Det er vigtigt altid at have en stor spand vand inden for rækkevidde, hvis ilden skulle sprede sig til tørt græs eller lignende. Vandet kan også bruges til at slukke eventuelle gløder på pinde, som er blevet brugt omkring bålet, og skulle skaden ske, kan vandet bruges til at lindre forbrændinger.
Vandet kan også bruges til at slukke de sidste gløder ordentligt, så du er sikker på, at bålet ikke kan blusse op igen, når du forlader det.
Brug altid kun rent og tørt træ. Malet og trykimprægneret træ må ikke brændes på bålet, da det afgiver både røg og aske, som er giftige og miljøskadelige. Fugtigt træ vil også give meget røg.
Brug aldrig haveaffald. Haveaffald udvikler kraftig røg og er desuden ulovligt at afbrænde i byområder og sommerhusområder.
Tænd op med briketter eller avispapir.
Brug aldrig tændvæske eller benzin.
Tænd op med de store stykker brænde nederst og kvaset øverst. Det er som i en brændeovn.
Det giver hurtigere en højere temperatur, og du undgår meget røg.
Se vores udvalg af bålfade
Regler omkring bål i naturen
Før du tænder op i bålfadet er det vigtigt at vide reglerne for at tænde bål i naturen. Hvis du ønsker at tænde bål i en skov eller et andet offentligt område, er det vigtigt at undersøge de lokale regler.
Der er ofte regler omkring hvor du må tænde bål, og om du skal have tilladelse fra kommunen eller andre myndigheder.
Husk at tænde bål på en måde, der respekterer naturen og minimere risikoen for brande. Det er vigtigt at placere bålet på en sten- eller græsklædt overflade, der er fri for tørre blade og grene. Hold bålet under kontrol ved at holde det småt og ikke efterlade det uden opsyn.
Regler omkring bål i haven
Hvis det er tilladt i din kommune at have en bålplads i haven, er der en række regler, du bør sætte dig ind i, før du går i gang. Der en nemlig begrænsninger for, hvor du må tænde bål, og hvor stort bålet må være. Ifølge Afbrændingsbekendtgørelsen må afbrænding ikke være til ”væsentlig ulempe for omgivelserne, herunder vej- og lufttrafikken”.
Bor du i tæt bebyggelse, kan det derfor være en god idé at snakke med dine naboer, inden du tænder op.
Det er i de fleste kommuner i landet tilladt af have et bål i haven sankthansaften. Men der kan være krav til størrelser, afstande, og hvad der må afbrændes, så kig på din kommunes hjemmeside.
Læs mere omkring reglerne for mindre og store bål her.