"Materialer og overflader der kan klare mange års udendørs brug i det skrappe skandinaviske klima"

Hos byJEMA elsker vi lækre produkter der holder i årevis.

Galvaniseret stål

Galvaniseret stål - eller galva som vi kalder det - er en kendt behandling af stål, hvor en zinkbehandling gør metallet ekstra hårdfør og vedligeholdelsesfrit. Alle byJEMA galva produkter er fremstillet i varmgalvaniseret plade der skæres på laser, bukkes og boltes sammen.

Da den varmtgalvaniserede overflade brydes ved laserskæring, vil der i samlinger kunne forekomme en form for rustdannelse. Man kan sige at ca. 1/3 del af galvaniseringen "trækkes" igennem snittet og der derved vil være ca. 2/3 del blottet stål tilbage. Dette snit vil over tiden udvikle en form for korrosion og få en mørkere farve end de øvrige pladedele. I øvrigt på samme måde som den galvaniserede overflade over tid skifter farve fra en skinnende overflade til en mere mat overflade. Alle byJEMA produkter, plantekummer og stålbænke, er designet med disse snit for øje. Således er snittene alle ensartede og forsøgt gemt via buk på CUBY serien, mens de i EDGY serien er fremhævet med en lille snitlinje i top og bund af hjørnerne.

Du skal ikke bekymre dig om holdbarheden for galvaniseret stålplade. Det er ekstremt holdbart i det skrappe skandinaviske klima, og evt. ridser - eller snittet for den sags skyld - har en evne til at reparere sig selv idet zinken fortsætter med at udvikle et beskyttende lag.

Engang imellem må du gerne rengøre galva pladerne med lunkent vand og en mild sæbevand og en blød klud eller svamp.

Har jord, sand og skidt sat sig på overfladen, kan det være en god ide at rengøre de beskidte plader, da der er en større risiko for hvidrust i beskidte områder.

Højbede, plantekummer og udendørs inventar i Galvaniseret stål

Om du planter i træ eller stålbede gør ingen forskel. Stålet kan afgive en smule rust eller zink i kanten af bedet, men ikke noget, der er farligt for hverken planter eller jord.

Galvaniseret stål har i mange år været det mest benyttede materiale til stål i udemiljøer. Den blanke overflade står flot til det meste arkitektur. Vi er stolte over at vi hos byJEMA har en komplet serie af plantekummer, plantekasser og højbede i galvaniseret stål.