Pizzadej opskrift
Ingredienser:
Til 6 pizzaer
1 kg manitoba eller tipo 00 mel
600 gram køligt vand
1 gram tørgær
30 gram salt
Kom alle ingredienser i en røremaskine.
Start på lav hastighed indtil alt melet er blandet med vandet.
Sæt maskine på mellem hastighed i 8-10 min. Sæt dejen til side i 2 timer.
Del pizza dejen op i 6 stykker og form bolde af den. Sæt dem i en hævekasse, bøtte eller tallerken og dæk til med husholdningsfilm.
Sæt dej bolden i køleskabet natten over. Tag pizzadejen ud 4-6 timer før brug 😊
Tip - dejen kan fryses
Gør bålgrillen klar:
Her er det en god idé at bruge et infrarødt termometer.
Brug pinde/stykker træ som er ca 5×5 cm.
1) Start din bålgrill op i rigtig god tid, gerne 1 - 1,5 time før du vil lave pizzaerne.
2) Din pizza plade skal gerne op og blive 300+ grader.
3) Sæt pinden lodret bag din pizzaovn, for at få ordentligt med top varme.
Tilberedning:
Drej din pizza ofte for at undgå den bliver sort. Gerne var 30-45 sek.
Tip - hvis du ikke synes din bund har fået nok, kan man sætte den på stege pladen ved siden af pizza indsatsen.