Porchetta - italiensk rullesteg

Ingredienser:

1.5 kg slag

1 god håndfuld bredbladet persille 

1 god håndfuld basilikum 

1 god håndfuld timian 

2 spsk rub (jeg brugte louisiana fra @pazil.eu)

Saft fra 1/2 lime

Salt

Peber

1) Dæk skindet med grov salt og lade den stå i køleskabet, et par timer (imens kan man klargøre fyldet). 


2) Start dit bål, ca. en time før den skal på og klargør rotisseri stativ.

3) Skyl salte af og tør slaget godt efter med køkkenrulle. 

4) Kom krydderurte blandingen i slaget, bind den stramt op og kom dit spyd igennem.

5) Kom slaget ud på rotisseriet i nederst hul.

(Husk der skal gerne masser af varme på, hvis slaget er sprødt og ved at blive mørk, så ryk den en tak længere op)

6) Grill nu slaget i ca. 2.30 time eller til den er 65-68 grader i kernetemperatur.

Server den med grillet grønt og smashed potatoes. 


Opskrift af Martin Handgaard

(instagram: Handgaard_BBQ)