Opskrift af zenia Maltha
Kylling i peberfrugt sovs på bålgrill
Ingredienser:
- 5 stykker kylling. Gerne med ben og skind, altså hele
stykker og ikke kun bryst. - 2 stk. grillede peberfrugter
- 4 spsk olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sød paprika
- 0,5 tsk chiliflager
- 2 tsk sukker
- Salt og peber
- 1 frisk peberfrugt skåret i strimler
- 0,5 liter piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Feta
Fremgangsmåde:
Start med at tænde din byJEMA bålgrill. Du skal have alt varmen i midten, da du skal bruge risten til at stille gryden på.
Find alle ingredienser frem, så du gøre det nemmere for dig selv under madlavningen.
Når der er godt i gang i ilden, skal du brænde dine peberfrugter af. De skal direkte ned i flammerne. Skindet må gerne blive helt sort og kødet mørt.
Når de er færdige, lader du dem køle kort af og piller alt skindet af.
Hak dine bløde og grillede peberfrugter fint. Tag derefter en gryde der kan tåle at komme på bålet.
Varm olien op. Brun kyllingestykkerne på alle sider ved høj varme.
Derefter tilføjer du dine peberfrugter, hakkede tomater, hvidløg (hakket fint), krydderier, salt og peber.
Lad det varme godt igennem og svitse let af.
Tilføj derefter fløden/madlavningsfløden.
Kom låg på gryden og lad det koge godt ind til kyllingen bliver mør.
Smag til med ekstra krydderier eller salt/peber om nødvendigt.
Duftene kan få enhver til at få mundvand.
Smuldre feta og kom hakkede frisk basilikum på lige inden du nyder maden.
Du kan med fordel servere med ris, couscous eller fladbrød.