Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Tilbered lækre retter på bålgrillen

Ingredienser

Havkat 150-200 gram pr. person 

Cherrytomater 250 gram

Hvidløg 1- 2 fed 

Rødløg 1 lille 

Kapers 2 tsk.

Basilikum 10 - 15 blade

Olivenolie 1/2 dl 

Æbleeddike 2 spsk. 

Sukker 2 tsk.

Salt og peber 

OPSKRIFT AF MARTIN HANDGAARD (INSTAGRAM: HANDGAARD_BBQ)

Stegt havkat med kartofler vendt i smagsfuld tomatsovs

grillet-havkat12

Start dit bål ca. en time før du ønsker at tilberede din mad.

grillet-havkat10

Skær din havkatfilet ud og kom salt og sukker på og
stil den i køleskabet gerne et par timer før den skal steges. 

grillet-havkat6

Skær kartofler i halve og kog dem til de kun lige er færdige da de skal steges sprøde senere.

Skær squash i skiver, kom olie på samt lidt hvidløg på dem.

grillet-havkat14

Hak rødløg, hvidløg og halver tomaterne. Kom det hele sammen med olivenolien i en stegepande og lad det simre til tomaterne blive bløde, så du kan mase dem ud. Derefter kommer du æbleeddike, kapers, sukker, og
basilikum i og smag til med salt og peber.

grillet-havkat13

Alt kan tilberedes samtidigt på bålgrillen. Der er forskellige temperaturzoner rundt på grillpladen.

Tip: Bruge et mandolinjern eller en skarp kniv til at lave
fennikel crudite og kom det i isvand og stil i køleskabet.

grillet-havkat7

Steg fisken til den har en kernetemperatur på 60
grader. 

grillet-havkat4

Mens havkatten steger, kan du stege dine kartofler og
squash gyldne.

 

grillet-havkat11

Når det hele er færdig vendes kartofler sammen med tomatsovsen. Anret med squash i bunden derefter kartoflerne og til sidst kommes fisken på, top af med fennikel crudite samt basilikum. 

grillet-havkat5

Tip: Server retten med en god fadlageret hvidvin, fladbrød, burrata og resten af tomatsovsen. 

Velbekomme!

picanha på grill

Picanha med tilbehør

For at tilberede en lækker Picanha skal du starte med at skære kødet i tykke skiver og lade det marineres i en blanding af olivenolie, hakket hvidløg, salt og peber i cirka en time.Grill indtil de ...

Læs mere