Tilbered lækre retter på bålgrillen
Ingredienser
Havkat 150-200 gram pr. person
Cherrytomater 250 gram
Hvidløg 1- 2 fed
Rødløg 1 lille
Kapers 2 tsk.
Basilikum 10 - 15 blade
Olivenolie 1/2 dl
Æbleeddike 2 spsk.
Sukker 2 tsk.
Salt og peber
OPSKRIFT AF MARTIN HANDGAARD (INSTAGRAM: HANDGAARD_BBQ)
Stegt havkat med kartofler vendt i smagsfuld tomatsovs
Start dit bål ca. en time før du ønsker at tilberede din mad.
Skær din havkatfilet ud og kom salt og sukker på og
stil den i køleskabet gerne et par timer før den skal steges.
Skær kartofler i halve og kog dem til de kun lige er færdige da de skal steges sprøde senere.
Skær squash i skiver, kom olie på samt lidt hvidløg på dem.
Hak rødløg, hvidløg og halver tomaterne. Kom det hele sammen med olivenolien i en stegepande og lad det simre til tomaterne blive bløde, så du kan mase dem ud. Derefter kommer du æbleeddike, kapers, sukker, og
basilikum i og smag til med salt og peber.
Alt kan tilberedes samtidigt på bålgrillen. Der er forskellige temperaturzoner rundt på grillpladen.
Tip: Bruge et mandolinjern eller en skarp kniv til at lave
fennikel crudite og kom det i isvand og stil i køleskabet.
Steg fisken til den har en kernetemperatur på 60
grader.
Mens havkatten steger, kan du stege dine kartofler og
squash gyldne.
Når det hele er færdig vendes kartofler sammen med tomatsovsen. Anret med squash i bunden derefter kartoflerne og til sidst kommes fisken på, top af med fennikel crudite samt basilikum.
Tip: Server retten med en god fadlageret hvidvin, fladbrød, burrata og resten af tomatsovsen.
Velbekomme!